Kuru kayısılı kuru üzüm kompostosu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yazın taze meyvelerden, kışın ise kuru meyvelerden yapılan en lezzetli şeylerden biri kompostolardır. Yemeklerimde kola yerine kompostoyu kesinlikle tercih ederim. Tabii yemek çok ağırsa bu fikri biraz değiştirebilirim (yalan yok) 🙂

Gazlı içecekler yerine kendi yaptığınız, midenizi rahatlatacak ve hazmı kolaylaştıracak içecekler tüketmeniz daha iyi olacaktır.

Tabii ki her zaman söylediğim gibi mutfak dolaplarınızın en ücra köşelerine sakladığınız birkaç parça eşyayı değerlendirmenin en pratik yolu bu.

Evde kuru meyveleri karıştırarak lezzetli bir komposto hazırlayabilirsiniz. İsterseniz, hoş bir koku katmak için biraz karanfil ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Kuru kayısı ile kuru üzüm kompostosu için malzemeler

    1,5 su bardağı kuru kayısı 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağı toz şeker 1,5 litre su

yapılışı:

Kuru kayısılar yıkanır ve bıçakla ikiye kesilir. Üzümleri yıkayıp süzülmeye bırakın. Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın. Şeker eriyip su kaynadıktan sonra kuru kayısıları ve üzümleri tencereye ekleyin ve kayısılar yumuşayıp üzümler şişene kadar 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın. Kompostoyu ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Buzdolabında soğutulmuş olarak servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın