Kuru Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır?

Kuru Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcanları 6-8 dakika sıcak suda kurutun. onu kaynat.

Patlıcanın yumuşaması durumunda tırnağınızı biraz içine sokun.

Patlıcanı soğuk su dolu bir tencereye alın.

İç dizayn;

Önce tavaya yağı koyun.

Soğanları ince ince doğrayın, tavaya atın ve kızartın.

Pirinci ekleyin, birkaç kez karıştırın, 1 çay bardağı su ekleyin, sarımsak salçasını ekleyin, biraz kavurun.

Baharatları karıştırın ve limon tozu ekleyin.

Sonra patlıcanı yazın ama sonunda biraz boşluk bırakın.

Patlıcanları uç kısımları üst üste gelecek şekilde tencereye dizin.

1 su bardağı domates suyunu tencereye alıp ekleyin.

Zeytinyağı ile gezdirin.

45 dakika kısık ateşte. yemek pişirmek ve araştırmak. Pişmemişse tekrar pişirin.

Kuru Patlıcan Ezmesi hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın