Patlıcan Dolması Tarifi için,
İlk olarak pirinci yaklaşık 1/2 saat suda bekletiyoruz.
Bir tencerede suyumuzu kaynatalım.
Su kaynayınca içine patlıcanları atıyoruz ve 10-15 dakika pişiriyoruz. Kaynamamaya dikkat ederek kaynayana kadar kaynatalım.
Gitmek zor olmalı. Sonra filtreliyoruz. Pirincimizi derin bir kaba alıp yıkayıp doğradıktan sonra maydanoz ve dereotu koyuyoruz.
Soğan ve sarımsak ekleyin. Ardından salça, fesleğen, şeker, nar suyu, karabiber, kırmızı biber, tarçın, sumak ve zeytinyağını ekleyip biraz ovuyoruz.
Patlıcanları ve hazırladığımız hamuru koyuyoruz. İçine yaklaşık 1 yemek kaşığı konur çünkü pirinç pişerken şişmemelidir.
Ağızlarını kapatıyoruz ve eşyaları tenceremize yatay olarak yerleştiriyoruz.
1 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar suyunu iç harcın içine koyacağımız suyun içine koyuyoruz. 1 tutam tuz. Bu şekilde iç harcı döküyoruz.
Suyun yukarıda değil, dolum seviyesinde olmasına izin verin.
Porselen bir kase koyup kapağını kapatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişiriyoruz. 1/2 saat pişiriyoruz.
Ama yine de pişip pişmediğini kontrol ederseniz pişme süresini buna göre arttırabilirsiniz.
Pişirdikten sonra 1/2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Kuru Patlıcan Ezmesi hazır.
yemek ister misin 😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]