Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarifi Cooking Magazine’in Anneler Günü özel etkinliği için hazırladım. Nedense sizlerle paylaşma fırsatı bulamadım. Şimdi bakıyorum da ne kadar parlak ve renkli her şeye Anne deniyor. Yavrunun annesinden ayrı kalması ne kadar acı verici, özellikle de hastalıktan dolayıysa. Annemin tedavisi devam ediyor ve haberler için sürekli teyakkuz halindeyiz.
Elimiz kolumuz bağlı, haber beklemek gerçekten stresli ve umarım en kısa zamanda sevgili annemize kavuşabiliriz. Bu bekleyiş sırasında elimden geldiğince işimin başına dönmeye ve daha fazla kaygı bozukluğu yaşamamak için bu günleri atlatmaya çalışacağım.
Dualarınızı ve iyi dileklerinizi eksik etmeyin.
Aşk..
İçerik Tablosu
limonlu kremalı pasta tarifi malzemeleri
- 3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tereyağı 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı haşhaş (isteğe bağlı)
krema için:
- 2 kutu toz krem şanti 1 büyük kutu labne (400 gram)
Limon kremalı tuğla kek tarifi nasıl yapılır?
Toz şeker ve tereyağını bir stand mikserin karıştırma kabına alın. Kremsi olana kadar çırpın. Yüksek devirde karıştırmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin. Tamamen karışınca sütü ekleyin. Un, kabartma tozu, haşhaş tohumu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin ve birleşene kadar çırpın. 18 cm çapında bir kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ve karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarana ve içi kuruyana kadar pişirin. (Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.) Kek tamamen soğuyunca kalıptan çıkarın ve enlemesine ikiye bölün. Labneyi krem şanti ile çırpın. Labneli kremanın yarısını kek ile kalan kısım arasına pastanın yüzeyine serpiştirip süsleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]