Limonata (Soğutulmuş Limonlu) – En Sevdiğim Yemek

Dondurulmuş limonlar, taze limonlardan daha fazla C vitamini içerir ve faydaları saymakla bitmez. Limonları her zaman buzdolabında saklarım. Limonata çok iyi.

🍋Soğuk limonlar iftara iyi gelir diyenler 15 dakika sonra hazırlayalım.

Dondurulmuş Limonlu Limonata tarifi için önce limonları buzdolabından çıkarın ve 10 dakika bekletin.Sarı dış kabuğunu soymaya çalışın, eğer zorsa alttaki beyaz tabakayı çıkarmadan bıçakla biraz kazıyın.

Üzerine şeker ekleyin, ovalayın, limonun beyaz kısmını soyun, acılaştırıyor. Şekeri kesin, her şeyi 5 dakika ovalayın, macun gibi olacak.

Limon suyunu ekleyin. Oraya içme suyu koyun. Arada şekeri karıştırın. 2-3 saat bekletin ve tatmayı bırakın.

Bir süzgeçten veya tülbentten süzün ve şişenize dökün. Buzdolabında soğutun.

Dondurulmuş Limonlu Limonata hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın