Bisküviler rondodan geçer. Eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
Yağlı kağıt üzerine yerleştirilmiş kenetlenmiş kalıba yayılır ve preslenir.
10-15 dakika buzdolabında. Dinlendiler.
Krema için labne ile kremayı 1 dk karıştırın. İşçiler kırbaçlanıyor.
Şekeri ilave edip yumurtaları teker teker çırpın ve çok hafif karıştırın.
Vanilya tozunu ekleyin ve hafifçe karıştırın.
Bisküvi tabanının üzerine dökülür.
Kenarların temiz kalması için kalıbın dış kenarları folyo ile kaplanmıştır.
Pişirme sırasında kırılmaması için fırının dibine su dolu bir tencere konur.
180°C’de biraz pembeleşene kadar pişirilir. Ortası biraz sallanacak.
Piştiğinde fırından çıkarmıyoruz, fırının kapağı hafif açık halde soğumasını bekliyoruz. Fırında soğuması kırılmaması için önemlidir.
Sos için 2 adet limonu sıkın.
Limon suyunu sıkın ve 1,5 su bardağına kadar su ekleyin.
Nişasta ve şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Sıcakken çöken cheesecake’in üzerine acı sosu döküp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra süsleyip servis yapın.
yemek istiyorum 💛
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]