Limonlu kurabiye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hafta sonları şehirden kaçıp bağda bahçede vakit geçirdim. Dallarından limon, nar, zeytin ve hatta mandalina topladım. Haftaların yorgunluğuna ilaç olan bağ ya da bahçe terapisi ile haftaya başladığımda kendimi çok enerjik hissediyorum 🙂

Gelecekteki hayalim meyve ağaçlarının olduğu küçük bir bahçe 🙂 Herkesin bir hayali vardır, benimki de öyle. Evdeki kedim hariç köpek derken bahçede yaşayabiliriz belki 2-3 tavuk 🙂

İstanbul’da hayaller bağ ya da bahçe hayatı olunca, bu huzuru şu an ancak kısıtlı sürelerle yaşayabiliyoruz ama benim umudum var!

Neyse gelelim Limonlu Kurabiye tarifime, bu hafta derlediğim 3 farklı limonlu kurabiye tarifi yapacağım. Ben de gördüğünüz gibi bu haftayı Limon Haftası ilan ettim 🙂 Kurabiyelerimize kesinlikle kabartma tozu koymuyoruz. Limon aroması tam yerinde ve içindeki tereyağı sayesinde dama kıracak kadar lezzetli.

Unutmayın, evdeki bardaklarınız büyükse un miktarını azaltın ve bisküvilere soğurken dokunmayın çünkü bisküviler yumuşak olacak.

Aşk…

limonlu kek tarifi malzemeleri

    250 gram tereyağı 1 su bardağı toz şeker 1 yumurta (büyük boy) 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı limon suyu 6 su bardağı un (115 gramlık bir bardak)

Limonlu kek tarifi nasıl yapılır?

Soğuk tereyağını küp küp doğrayın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri bir stand mikserin kasesine alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin ve tamamen birleşene kadar çırpın. Limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Mikser çalışırken unu bardak bardak ekleyin. İşiniz bittiğinde hamuru tezgaha alın ve hızlıca birleştirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 180 derece fırında 18-20 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşacık olacaktır. Tamamen soğumasını bekleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın