Limonlu Muhallebi Tarifi, Nasıl Yapılır

Hafif tatlı sevenler için çok hafif bir tatlı yapıyoruz

Muhallebiyi pisirecegimiz tencereye bir litre sütü alıyoruz

2 limonu guzelce yıkayıp kuruluyoruz ve kabuğunu rendeliyoruz

Bir adet limonun suyunu sıkıyoruz

Tencereye iki yemek kaşığı un,iki yemek kaşığı nişasta,6 yemek kaşığı şeker, rendelenmiş limon kabuğu rendesi ve zerdeçal ilave ediyoruz

Bir çırpıcı yardımıyla un,ve nişastanın pürüzsüz bir kıvam alması için karıştırıyoruz

Tencereyi ocağa alıp 50 gram margarin ilave edip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz

Kaynamaya başlayınca bir paket vanilya ve bir adet limonun suyunu ilave edip karıştırıyoruz ve ocakdan alıyoruz Kaselere bölüstürüyoruz

Limon dilimi ile süslüyoruz

Buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz

Limonlu muhallebi hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın