medyauzmani.com

Manolya pudingi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Siz bu tarifi okurken umarım çantamı toplamaya başlamışımdır. Yarın ara vermeye ve yeni projeler için enerji toplamaya başlayacağım. Blog yazmak güzel ve keyifli bir şey, bu sefer laptop ve fotoğraf makinemi yanıma alıp orada yediğim lezzetli yemekleri veya yöresel malzemelerle hazırladıklarımı yazmaya çalışacağım.

Tarifler.net.tr blog hizmetinde blog yazan yenilikçi blogcularımızdan tarifler elbette sosyal ağlarda paylaşılmaya devam edecek. Böylece yeni tarifleri hem site üzerinden hem de Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz.

Yolda çok istek alan bir tarif eklemek istedim. Bu tarifi daha önce bir restoranda yemiştim, Türkiye’de ilk kez tattığım için tadı ne kadar doğru ya da yanlış bilmiyorum. Manolya Pudingi, adının geldiği New York özel fırın tarifidir. Aslında sunum şekilleri daha kapsamlı ve basit ama biz biraz süslemeyi sevdiğimiz için Ganjan sunumlarına geçiyoruz 🙂 Ayrıca orijinali muz ama ben muz sevmem tatlı.

Çilekleri düzenlemekte zorlananlar mutlaka olacaktır. Hatta çileklerin üzerine döktüğünüz pudingte çilekle değil de çilekle sorun yaşayabilirsiniz. Bunu önlemek için yapmanız gereken çileği biraz ince dilimler halinde kesip kullandığınız bardağın bardağına yapıştırmak (buraya bastırarak mümkün olduğunca az hava bırakmanız gerekiyor) ve ardından tatlıyı dökün. fincanla işiniz bitti. sıralama.

Tarifte kendi tatlı tarifimi kullandım, buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Manolya pudingi tarifi malzemeleri

    3 su bardağı süt 2 yumurta sarısı (büyük boy) 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya veya 1 paket vanilya şekeri 1 paket krema (200ml süt kreması) 10-15 adet çilek ½ paket bebe bisküvisi

Manolya pudingi tarifi nasıl yapılır?

Bebe bisküvilerini blenderdan geçirip un haline getirin. Çilekleri yıkayın ve kurumaya bırakın. Vanilya çubuğunu bıçakla ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini bıçakla sıyırın. Vanilya kullanacaksanız nişasta ile birlikte süte ekleyin.) Vanilya çubuğunu yumurta sarısı, süt, şeker ve vanilya çekirdekleriyle birlikte tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. Şeker eriyince 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Muhallebi kıvamına gelip kabarcıklar çıkmaya başlayınca kremayı ekleyip tekrar koyulaşana kadar karıştırın ve ocaktan alın. 4 bardağın dibine 2 yemek kaşığı kurabiye kırıntısı koyun. İnce dilimlenmiş çilekleri bastırarak bardağa yerleştirin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı puding koyun. Tüm bardaklar dolduğunda, kalan bisküvi kırıntılarını üzerlerine serpin ve soğuması için buzdolabına koyun. Buzdolabından yeni çıkardığınız pudingi bütün çilek ve çikolata sosuyla süsleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın