Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta hastayım ve bir daha dinlenme şansım olmadı. Bir önceki yazımda önemli bir sınavım olduğundan bahsetmiştim. Dün gece 21:00’e kadar okulda sınavdaydım. Testten sonra boğaz enfeksiyonu için yedinci iğneyi oldum, umursamıyorum. Saç diplerimde başlayıp önce kulaklarıma sonra tüm vücuduma yayılan kaşıntı ve şişliklerim oldu. Sabah düzelmesine rağmen ısrar etmesi üzerine hemen doktora gittik, doktor hemen iki alerji iğnesi yaptı. Sonra tekrar iğne yaptı… Gelip enjeksiyona devam etseydim ve kaşınacağını ve geçeceğini söyleseydim alerjinin şiddeti artacaktı ve acil yöntemlere uyulacağını söyledi. .
Bunu söylememin sebebi çevremdeki herkesin hasta olması ve gördüğüm kadarıyla hastalık çoğu zaman enfeksiyona dönüşüyor. Bu nedenle birçok ilaç ve antibiyotik reçete edilmektedir. Elbette alerjik bünyeler ağır hap ve iğneler nedeniyle ters gitmeye başlar. İlaç nedeniyle kendinizi kötü hissederseniz veya şişkinlik hissederseniz hemen doktorunuza görünün.
Ben de kendi poğaçamı yaptığım için tarifime geçebilirim 🙂
Genelde kremalı mantar çorbası yaparım ama bu tarifi de çok seviyorum. Unda kavrulmuş mantarların lezzeti çorbaya çok hoş bir tat katıyor. Tarifte de belirttiğim gibi süt ve su miktarını çorbanızın kıvamına ve damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mantar çorbası tarifi için malzemeler
- 300 gram mantar 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 3,5 su bardağı su Tuz karabiber
Mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?
Mantar toprağını temizlemek için bir kase suda yıkayın, dilimler halinde kesin ve bir kenara koyun. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp soğan ve sarımsağı ekleyip tuzunu ekleyin. Dilimlenmiş mantarları pembe soğana ekleyin ve suyunu salana kadar kızartın. Unu mantarlara ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar 1-2 dakika soteleyin. Sütü dibe yapışmadan azar azar ekleyin ve karıştırın. İstenilen kıvama gelene kadar yoğunlaştırılmış süte su ekleyin. (Ben 3,5 su bardağı kullandım siz az ya da çok kullanabilirsiniz) İçine tuz ve karabiber eklediğiniz çorbayı orta ateşte 5 dakika karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbayı altını kısıp blenderdan geçirip 5 dakika daha pişirip ocaktan alarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]