Geçen hafta akşam yemeğine iki misafirim geldi. Yemek pişirmek ve pişerken yemeğin tadını çıkarmak için yemeği masaya götürememek biraz stresli olabilir. Ama gerçek şu ki, istediğiniz kadar yiyerek kilo veremezsiniz. Şu anki durumumdan memnunum.
Bu hafta iki çeşit bulgur pilavı yaptım. Birincisi patlıcan, ikincisi ise tarifini verdiğim mantarlardı. Normalde eşim askerde her gün yemekten bıktığı için bulgur pilavı görmek bile istemezdi. Son zamanlarda meyane pilavına benzeyen sebzeli pilavın tadını çıkarıyor. Misafirlerim tadına bayılıyor.
Bu pilavlar et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bu diyet bittiğinde, büyük bir tabak yiyeceğim.
Bu arada ben marketlerde 1 litrelik cam kavanozlarda satılan domates rendelerini kullandım. Tadı güzel, küçük paketlerde satılanlar kadar acı değil.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mantarlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber 1 adet 2 adet yeşil biber 1 su bardağı rendelenmiş domates 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 10-12 adet mantar 4 su bardağı sıcak su 1 et suyu
Mantarlı bulgur pilavı nasıl yapılır?
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Mantarları istediğiniz büyüklükte kesin. Tavaya soğan ve sarımsağı alıp sıvı yağı ekleyip kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin. Mantarları ve domateslerin kabuklarını ekleyip mantarlar ve domatesler suyunu çekene kadar soteleyin. Suyunu çeken domates ve mantarlara bulguru ekleyip 2 dakika soteleyin. Bulguru kaynar suda eritin ve bulgura 4 su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp suyunu çeken pirinç kapağını açın. Kaseyi gazete ile örtün ve kapağı tekrar kapatın. Servis yapana kadar pirinci ıslatmaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]