Mantarlı kuzu yahnisi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tatil göz açıp kapayıncaya kadar geçer. 3 gündür Antalya’dan kaçamayıp evde beni bekleyen işlere bulaşmasaydım her şey çok daha güzel olabilirdi 🙂 İstanbul’a gelir gelmez eski koşuşturmaca yeniden başladı.

Biraz vakit bulduktan sonra geçtiğimiz haftalarda Kastamonu pazarından aldığım trompet mantarlarıyla yaptığım kuzu çorbasını sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Markette mantar görünce bu da neydi!!! Bir sürü istiridye mantarı dedim. Yaklaşmaya başladığımda, düşüncelere daldım, belki de değil.

Bunu uzun süre düşünürken satıcı istiridye mantarı değil, kütüklerde yetişen gürgen mantarı olduğunu söyledi. Alıp incelediğimde uzaktan aynı gibi görünseler de yapı olarak oldukça farklı olduklarını gördüm. Mantarın kök kısımları çok serttir ve çıkarılması zordur…

Pişirildiğinde ağızda eriyen mantar türlerinden biri değildir ancak yiyeceklerde çözünmediği için varlığını gösterir.

Mantarlı sos yapmak isterseniz etler yumuşamaya başladıktan sonra mantarları ilave edin.

Son olarak çorba pişirirken daima sıcak suyu ocakta tutun. Bazen su olmamasına rağmen et pişmez, bu gibi durumlarda yemeğe sıcak su ilave edilerek pişirmeye devam edilmelidir.

Aşk…

Mantar ve Kuzu Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

    1 kg kuzu kuşbaşı 3 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 havuç 400 gr mantar 5 yk sıvı yağ + 1 yk tereyağı tuz karabiber sıcak su

Trompet mantarlı kuzu sos nasıl yapılır?

Mantarları bir kase suda yıkayın ve lastiksi saplarını bıçakla kesin. Büyük olanı arzuya göre 2 parçaya bölün. Soğanı doğra. Havuçları soyun, uzunlamasına ikiye bölün ve doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağı + tereyağını geniş bir tavada eritin ve kuşbaşı etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanı, sarımsağı ve havucu ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar sotelemeye devam edin. Etin 2 inç üzerine kadar su ekleyin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirdikten sonra mantarları ekleyip karıştırın. Et ve mantarlar yumuşayıp pişince, tadına bakmak için tuz ve karabiber ekleyin. 5-6 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın