Kahvaltının Yeni Yıldızı: Mantarlı Poğaça ile Tanışın!
Hadi gelin püf noktaları anlatayım.
İç harcı önceden pişirin ve soğumaya bırakın. Mantarın su salmaması için iyice kavurun.
Hamurun fazla sert veya fazla yumuşak olmaması için un miktarını bardak bardak ekleyerek ayarlayın. Kıyırlık için sirke, nefis aroması için mutlaka mahlep ekleyin.
Tam buğday unlu poğaçalar genellikle beyaz unlu poğaçalara göre biraz daha uzun sürede pişebilir. Bu nedenle, süreden bağımsız poğaçalar altın rengini alana kadar pişirin.
Aklınızda olsun soğudukça daha da lezzetli oluyor. Akşamdan hazırlayıp sabah servis edebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Mantarlı Tam Buğdaylı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
-
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne) akı
4 yemek kaşığı yoğurt
125 g tereyağı (yarım paket)
1 çay bardağı zeytinyağı
4,5 -5 su bardağı Tam Buğday Unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
yarım demet dereotu
İçin için:
-
250 gr mantar
1 küçük boy soğan
zeytinyağı
1 küçük tutam dereotu
tuz
Üstü için:
Mantarlı Tam Buğdaylı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, ince ince doğradığınız mantarı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuzunu ve dereotunu ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına 3 su bardağı tam buğday unu, yoğurt, oda ısındaki tereyağı ve zeytinyağı alın.
Yumurta akını, tuz, sirke ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur toparlanana kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Toparlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
Hamura bastırıp yassılaştırın, mantarlı iç harçtan koyarak kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün, üstüne çörekotu serpin.
180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dk altı üstü kızarındacaya kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]