medyauzmani.com

Marine Ekşili Köfte – Dukan Tarifleri – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba bugün nasılsın?

Sebze + protein günümde olduğum için çok mutluyum. Diyet yapmaya başladığımdan beri her sabah kahvaltıda yumurta yediğim için, sebze + protein günlerimde katı veya pişmiş yumurta yememeye karar verdim. Közlenmiş biberi kahvaltıma eklediğimde yumurtayı hiç aramadım.

Diyete başladığımızdan beri genellikle kuru gıdaları tüketiyoruz. Tabii ki süt, yoğurt ve ayranı da çok tüketiyorum ama sulu yemeklerin de ayrı bir yeri var. Sonuçta boşaltım sistemi diye bir şey var değil mi?

Kitchen Secrets blog sisteminde kendi blogunu açan Reyhan Hanım’ın baharatlı ekşili köfte tarifi, Dukan diyetine uygun doyurucu bir yemek yapma konusunda bana ilham verdi. Bununla kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Diyet yapmayanlar tarifine buradan ulaşabilirler.

Genelde ızgara köfte yapmak için aldığım kıymayı yoğurup ikiye bölüyorum. Köfteleri yağsız tavada yarısı ekşi yarısı ızgara yaptım.

Ben pek beğenmedim çünkü gece ızgara köftenin, daha doğrusu ızgara köfte salatasının fotoğrafını çekmek zorunda kaldım. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yeniden hazırlık ve çekimler yapacağım.

Köfteyi hemen yapmak isteyenler bu tarifteki malzemeleri kullanabilir tabi.

Bu tarifi saldırı ve seyir aşamalarında deneyebilirsiniz.

Aşk…

Marine Edilmiş Ekşi Köfte İçin Malzemeler – Dukan Tarifleri

    250 gr dana kıyma (yağsız) 1 litre su 1 yemek kaşığı yulaf kepeği 1 kuru soğan (rendelenmiş) 1 küçük kuru soğan 1 diş sarımsak 1 yumurta akı 1 ince kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber

Baharat için:

    1 yumurta sarısı, yarım limonun suyu, 1,5 su bardağı light yoğurt

yukarı:

Baharatlı Ekşili Köfte – Dukan Tarifleri Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta köfte için tüm malzemeleri güzelce yoğurup top haline getirin. Hazırladığınız toptan cevizden birkaç tane daha küçük doğrayıp elinizle yuvarlayın ve geniş bir tabağa alın. Tencereye suyu alıp kaynatın ve su kaynayınca altını kapatıp hazırladığınız köfteleri içine koyun. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bir kaseye bir su bardağı yoğurt, bir yumurta ve yarım limonun suyunu alıp çırpıyoruz. Kaynayan suyu yoğurtlu karışıma azar azar dökün ve karıştırın. Her şey karıştığında, hepsini tencereye ekleyin. Yoğurt kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak pişirin ki artık damlamasın. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine kuru nane serpilerek servis edilir.

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın