Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Merhaba arkadaşlar sizlerle meyhane pilavı olarak da bilinen harika bir etli pilav tarifi paylaşacağım.Evimizin en sevilen pilavı tarifidir.

İlk 250 gr. Etimizi tahtaya alalım.

Yiyecekleri küçük parçalara ayıralım.

Büyük bir tencereye alıp içine doğradığımız etleri alalım.

Ocağın altını açıp etler suyunu bırakıp tekrar emene kadar karıştırarak kavurmaya başlayalım.

Etin üzerine yeteri kadar tuz koyup tekrar karıştıralım ve zeytinyağını koyup iyice karıştıralım ve eti iyice kızartalım.

Etler kavrulurken soğanları alıp kabuklarını soyup güzelce yıkayalım.

Kestiğimiz her parçayı ikiye kesip güzelce kızartalım.

Doğranmış soğanları ete ekleyin ve iyice karıştırın.

Soğanlar pişene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Soğanlar kavrulunca suyu ilave edin.

Yeteri kadar salçayı ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Ara ara karıştırarak domates salçasını eritelim ve kaynamaya bırakalım.

Suyumuz kaynayınca tencerenin kapağını açıp ölçülerek eklediğimiz bulguru ekleyip iyice karıştıralım.

Karabiberi atıp tekrar kapağını kapatalım.

Bulgur yumuşayana kadar pişirelim ve bulgur yumuşayınca 5 dakika ocaktan alın. Dinlenip servis edelim.

Meyhane pilavımızı isteyenler pilavla da yapabilir, ben ikisiyle de yaparım.

Umarım dener ve beğenirsiniz yorumlarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum sevgiler

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın