medyauzmani.com

Vişne Reçeli ve Püf Noktaları – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ağustos ayının en sevilen meyvelerinden biri olan ve ekşi tatları sevenlerin çok sevdiği vişne kullanıyoruz. Bazen cheesecake sosu, bazen ev yapımı vişne suyu. Yılda bir kez reçel kaynatırım. 1-2 kilosunu kışın kullanmak üzere buzluğa atıyorum.

Önceleri hep çekirdekleriyle hazırlardım (Vişne Çekirdeği Reçeli Tarifi), ama bu kez çok uğraşmadan pipet kullanarak reçeli kolayca yaptım. Evde çekirdek çıkarıcınız yoksa herhangi bir pipetle kolayca çekirdeklerini çıkarabilirsiniz. Bu sayede kiraz sıçramaz ve çok fazla su sıçratmaz.

Yapmanız gereken çok basit, yıkadığınız vişnelerin saplarının üzerine pipeti geçirip saplarını çıkarın ve çekirdeklerini çıkarın. Bunu tencerede yaparsanız reçelin içine akan vişne suyunu az da olsa kullanabilirsiniz.

Vişne zamanı gelmeden bir iki püf noktası paylaşayım ki kış reçelleriniz bozulmadan uzun süre dayansın.

İlk olarak, mümkün olduğunca ezilmemiş ve paketlenmiş kirazları kullanın. Reçel tencerelerini ve kapaklarını mutlaka kaynatın. Ve son olarak kış için saklayacaksanız vişne reçelini henüz sıcakken kavanozlara dökün. Kapağı açın, kavanozu ters çevirin ve bir gece soğumaya bırakın. Böylece elektrikli süpürgeyle temizlenirler ve aylarca hiç hava olmadan dayanırlar.

Ayrıca reçelin tamamını bir kavanoza koymak yerine 2-3 kavanoza ayırırsanız saklaması ve tüketmesi daha kolay olacaktır.

Ben olgun incir reçelim için de aynı yöntemi kullanıyorum. Geçen yıl hazırladığım şey bir yıl sürdü. Burada bir tarif bulabilirsiniz.

Son olarak reçelin kaynatılırken köpürmemesi için içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Kiraz Reçeli Tarifi Malzemeler ve Püf Noktaları

    1 kg kiraz 1 kg toz şeker 1 limon suyu 1 çubuk tarçın 2 adet kuru karanfil

Vişne reçeli tarifi püf noktaları nasıl yapılır?

Ayıkladığınız kirazların yarısını tencereye alın ve üzerine şekerin yarısını dökün. Kalan vişneleri şekerin üzerine dökün ve son olarak tüm şekeri vişnelerin üzerine yayın, tencerenin kapağını kapatın ve kirazların sulanması için bir gece bekleyin. Şeker neredeyse erimiş ve kirazlar suyunu salmışsa ocağa koyun (biraz su bırakmışlarsa 2-3 saat daha bekleyebilirsiniz. Aroma vermesi için tarçın ve karanfili ekleyin. tencereye alıp kısık ateşte reçeli kaynatmaya başlayın, kaynayan reçele köpürmemesi için tereyağı ekleyin ve kısık ateşte reçel koyulaşana kadar pişirin, porselen veya cam bir kaba kaşıkla reçel suyundan 1-2 damla ekleyin Bakmak için. Eğer suyu çabuk dağılmıyorsa limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın