Biz ailecek bol garnitürlü ve limonlu lahmacunu çok seviyoruz. Yumuşak ve çıtır çıtır açılırsa daha lezzetli olur. Ev yapımı mini lahmacun taş fırında yapılanlara hiç benzemiyor ama çok lezzetli.
Lahmacun yaptıysanız izoglin çorbası, bol yeşil salata ve ayranla harika bir menü yapabilirsiniz. Tatlı olarak fırında sütlacı unutmayalım 🙂
Yarın çok yoğun bir gün beni bekliyor, bir sonraki yazımda size resimde neler olduğunu ekleyerek yazacağım. merak etmek 🙂
Aşk…
Lahmacun
hamur için
500 gram buğday unu
1 anlık sanal paket
1-1,5 su bardağı su
kıyma:
350 kıyma
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 büyük soğan
2 yeşil biber
Çeyrek demet maydanoz
karabiber
tuz
İsteğe göre kırmızı biber
mini lahmacun
İçerik Tablosu
Mini hamacon tarifi nasıl hazırlanır?
Unu bir karıştırma kabına alıp mayayı ve tuzu ekleyin. Unu karıştırırken azar azar suyu ekleyin. Kalın bir hamur elde ettiğinizde hamura top şekli verin ve üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında bekletin. 20 dakika dinlendirilen hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırıp unlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlamaya başlayın.
Kıyma hariç tüm iç malzemeyi ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin. Tüm malzemeler tamamen karışana kadar yoğurun ve biraz dinlendirin (harcı biraz sulu bırakın).
Dinlenmeye bıraktığınız bezeyi unlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla açın. Her bir açık bezenin içine kıymayı koyun ve elinizle düzleştirin. Lahmacunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]