Bugün sizinle pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarifimi paylaşmak istiyorum: Taze soğan tavası! Bu tarif, hem çok kolay hem de enfes bir lezzet sunuyor. Üstelik dilerseniz pırasa ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.
Ben bu tavayı, yanında zeytin salatası ve biraz yoğurtla servis etmeyi planlıyorum. Bu yüzden içine yağ eklemesi yapmadım. Ancak siz isterseniz, birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek tadını daha da zenginleştirebilirsiniz.
Hazırlığı çok basit ve sonuç gerçekten nefis! Denemek isteyenler için tarifi aşağıya bırakıyorum. Eminim çok seveceksiniz!
Bu tarifimde @tefalturkiye nin Renew Seramik Tavasını kullandım. İnovatif Inoceram Gilde yapışmaz seramik kaplama teknolojisi sayesinde, az yağ kullanarak mükemmel kayganlık elde edebilirsiniz. Ayrıca, Thermo-Signal™ teknolojisi ile tava ideal pişirme sıcaklığına ulaştığında tamamen kırmızıya dönerek size mükemmel renk, doku ve lezzet sunar.
Thermo-Fusion™ indüksiyon teknolojisi ise hızlı ısıtma ve eşit pişirme sonuçları sağlarken, içte ve dışta yapışmaz seramik kaplama sayesinde temizliği kolaylaştırır.
#tefaltürkiye işbirliği
İçerik Tablosu
Mısır Unlu Taze Soğan Tava Tarifi İçin Malzemeler
-
2 adet orta boy yumurta
2,5 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı çok amaçlı un
1 su bardağı havuç rendesi
Tuz ,
karabiber,
1 tatlı kaşığı kaşığı kabartma tozu
Mısır Unlu Taze Soğan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
İnce kıyılmış taze soğanı derin bir kap içine alın.
Havuç, un, mısır unu, tuz, karabiberi ilave edin.
Yumurtaları da ekleyip iyice karıştırın, isterseniz elinizle yoğurun.
Tüm malzemeyi karışınca hafifçe yağladığınız tavada önlü arkalı pişirin.
Yoğurt ve isteğe göre zeytin salatasıyla servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]