Mısır unsuz ekmek – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Pazar sabahı için çok pratik ve lezzetli bir çörek tarifim var. O kadar ki 5 dakikada yoğurup bekletmeden fırına verebilirsiniz. Siz domatesleri dilimleyip çayı demlerken fırından çıkıyor 🙂

Eğer evinizde mısır unu varsa bu sabah kahvaltıda mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Farklı mısır unu tarifleri arıyorsanız mısır ekmeği ve mısır unu tariflerini de deneyebilirsiniz.

Malzemelerimizde bulunan tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeniz en doğrusu olacaktır. Ne sıvı ne de katı. Unun kalan yarısını da yoğurma işlemi sırasında azar azar ekleyebilirsiniz. Dediğim gibi bardak ölçüleri evden eve değişiklik gösterebilir. 200 ml’lik standart bir beher kullanıyorum.

Aşk…

Mayasız mısır unlu pankek tarifi için malzemeler

    1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı tereyağı (100 gr) 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 kabartma tozu

Mısır unundan pankek nasıl yapılır?

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. (hamurda beyaz, üstte yumurta sarısı). Oda sıcaklığındaki yoğurt ve tereyağı ile yoğurma kabına alın. 2 su bardağı mısır unu, yarım su bardağı buğday unu, dereotu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Unun kalan yarısını kıvamına göre ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine aralarında 3-4 cm olacak şekilde dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın