İlk başta pancar ayıklanıp biraz suyla yumuşayana kadar pişirilir. Püre şeklinde ezilir.
1 su bardağı pancar suyu yoğurma kabına alınır.
Sırasıyla,sütü,yağı mayası şekeri eklenir.10 dk karıştırılıp bekletilir.
Daha sonra püre pancar, unu tuzu ,eklenip bir güzel yoğrulur. Burda hamuru yoğurma çok önemli en az 40 dk üstü örtülür bekletilir.
Mayalanan hamurun gazı alıp yani tekrar yoğrulur, dikdôrtgen kek kalıbı yağlanıp içten dışa katlayıp yerleştirilir.
Tepsi mayası için en az yarım saat bekletilir.
Kabaran hamuru fırçayla su sürülúr.İstediğiniz tohum serpilir
185 C en az 40 dk da pişirilir. Fırına göre kontrollü pişirin. Ben fanlı fırında pişirdim. Fırının içine cam kaseye su koydum.
Sonuç mükemmel. O kadar lezzetli oldu ki anlatamam. Tost ekmek tadında.Dilimleyip difrizde muhafaza edebilirsiniz.Tostu da efsane oldu…
Kesin deneyin sevgilerimle.
var siteLongVisitInterval = setInterval(function(){ clearInterval( siteLongVisitInterval ); ga('send', 'event', 'LongVisit', '15-seconds', 'Normal'); }, 15000);
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '625252620958088', xfbml : true, cookie : true, version : 'v2.9' }); };
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = " fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
window.initializeSiteEvents = function(){ window.session = "false"; window.sessionURL = "/" ; window.sessionProfileURL = "/" ; window.sessionUnVerifiedEmail = "false"; window.allowCopy = "false"; } var OneSignal = window.OneSignal || []; OneSignal.push(function() { OneSignal.init({ appId: "ddbd8fe6-7d2c-430b-8c04-52a6fe5a181a", }); });
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]