Nefis bulgur pilavı nasıl yapılır? Bezelyeli bulgur pilavı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çok beğenmesem de evde o kadar çok pişen bir tarif ki ben de yapmaya başlayıp tarifi kendim geliştiriyorum. bulgur pilavı. Mesela eşim hiç sevmiyor, pişirmemi istemiyor ama özellikle hamilelik ve sonraki emzirme döneminde ev eşyası haline geldi.

Pilav için bulgur kullanıyorum ve lezzet vermesi için her zaman daha fazla biber ve et suyu ekliyorum.

Roux Pilavı, Mantarlı Bulgur Pilavı veya Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı gibi tarifler hem besin değerini hem de lezzetini daha da yükseltiyor.

Yaptıktan sonra klipsli ambalajlarda dondurduğum domates soslarını da bu yıl kullandım. Böylece yazlık domatesle daha da lezzetli oldu. Lezzetli bulgur pilavı yapmak için bazı önerilerim var. Öncelikle ekleyeceğiniz malzemeleri güzelce kavurun.
Et suyu veya sebze eklediğinizden emin olun.
Mümkünse, bir tereyağı ve sıvı yağ karışımı kullanın.
Domates sosu veya salça ile karıştırılmış domates ve biberleri seçin.
Pişirdikten sonra pirinci en az 10 dakika dinlendirin.

3 kişi olduğumuz için genelde pilavı yarım ölçü yapıyorum. Tam ölçülerini sizin için yazdım.

Aşk…

Nefis bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı donmuş bezelye
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 su bardağı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı et suyu

Nefis bulgur pilavı nasıl yapılır? Bezelyeli bulgur pilavı nasıl yapılır?

  1. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
  2. Tavaya soğan, sarımsak ve sıvı yağı ekleyip soteleyin.
  3. Soğanlar şeffaflaşınca salçayı ekleyip kavurun.
  4. Suyunu çekince bezelye ve bulguru ekleyip 2-3 devir soteleyin.
  5. Et suyu ve kaynar suyu bulgura ekleyin.
  6. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Ocağı kapatıp suyunu çeken pirinç kapağını açın. Kâsenin üzerini temiz bir havlu veya bezle örtüp kapağını tekrar kapatın.
  8. 10 dakika kadar ıslattığınız pirinci servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın