Merhaba sevgili arkadaşım,
İstanbul’da Cuma gününden bu yana yoğun kar yağışı yaşanıyor. Böyle soğuk günlerde ocakta çorba kaynatmanın düşüncesi bile içimi ısıtmaya yetiyor. Nohutlu ıspanak çorbası da böyle günler için lezzetli ve doyurucu bir alternatif oldu. 1 diş ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin.
Bu tarif için yeni Tefal serisinden kapaklı 24 cm Titanium Dailychef kızartma tavası kullandım. Dayanıklı yapışmaz kaplama sayesinde günlük kullanıma uygundur ve temizlenmesi çok kolaydır. Termo-Signal teknolojisi ile fritözünüzün sıcak olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz.
Bolca ❤️ bırakmayı ve beğenmeyi unutmayın, beni takip edin, ben @Mutfaksirlari. Tarifimi denerken bana fotoğraf atarsanız hikayemde paylaşmak isterim 📸
Aşk…
İçerik Tablosu
Nohutla Marine Edilmiş Ispanak Çorbası İçin Malzemeler
- 250 gram ıspanak, yıkanmış ve süzülmüş 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 4 su bardağı su 1 su bardağı et suyu 2-3 yemek kaşığı tuz Zeytinyağı
Baharat için:
- 5 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı elenmiş un
Servis için:
- Zeytinyağı, pul biber, kuru nane, haşlanmış nohut
Baharatlı nohutlu ıspanak çorbası tarifi nasıl yapılır?
Soğanı doğra. Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyup soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı ekleyin ve iki dakika daha soteleyin. Nohutları ekleyin, 4 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Sosu hazırlamak için yoğurt, yumurta ve unu geniş bir kapta çırpın. Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp baharatlara ekleyin ve çırpmaya devam edin. Çorbaya sıcak baharatları ekleyin ve karıştırın. Tuz eklediğiniz çorbayı tekrar kaynatın. Dilerseniz nohut, kırmızıbiber, kuru nane ve zeytinyağını yağa atıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]