10 dak.
Hazırlama Süresi
Bulgur pilavının çeşit çeşit farklı tarifi var ve hepsi de birbirinden güzel. Soframızdan eksik etmediğimiz bulgur pilavını bugün de nohutlu yaptık. Buyrun kolayca hazırlayabileceğiniz çok lezzeli nohutlu bulgur pilavı tarifi. Şimdiden afiyet olsun.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 3 su bardağı bulgur
- 1 buçuk – 2 su bardağı haşlanmış nohut (250 gram kadar)
- 6 su bardağı et ya da tavuk suyu (içme suyu da olabilir)
- 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi
1. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye koyun.
2. Tereyağı eriyip, zeytinyağı ısındıktan sonra bulguru ekleyin.
3. Ardından tuzu ekleyin ve birkaç dakika karıştırın.
4. Önceden ısıttığınız et, tavuk ya da içme suyunu sıcak olarak bulgura ilave edin.
5. Ardından haşlanmış nohutu da ekleyip, tekrar karıştırın.
6. Tencerenin kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekine dek takriben 20 dakika kadar pişirin.
7. 20 dakikanın sonunda hızlıca kontrol edin. Suyunu tamamen çekmediyse kısa bir süre daha pişirin.
8. Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve ardından servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]