Nuraniye tarifimize donmuş yoğurdumuzu suyla eriterek başlayalım, ardından ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Yağı bir tavaya koyun, ince doğranmış taze soğanları kızartın, ardından doğrayıp sıktığımız kabakları ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin.
Daha sonra maydanoz ve dereotu ekleyin, altını kapatın ve soğumasını bekleyin.
Pişmiş pirinç tanelerini normal kabak karışımına ekliyoruz ve sarımsaklı yoğurda ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz.
Tabağımıza alıp üzerini fındıkla süslüyoruz dilerseniz içine koyabilirsiniz 👍😁
Not: Kalan pirinci dondurucuya atıyorum ve bu noktada çıkarıyorum, yani ya meze ya da çorba, bir şeyler yapmalıyız, israfla uğraşıyoruz.
Balın ve şekerin tadını çıkarın ❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]