Merhaba sevgili arkadaşım,
Eminim şimdiye kadar aldığım en berrak pastacı kreması olacak 🙂 Sizin için defalarca yaptığım ve profesyonel pastacıların (özellikle butik şekercilerin) kullandığı gerçek bir tarifim var 🙂 Bu tarif 3 kişilik için mükemmel görünüyor. -26-28 cm çapında pasta tabakası. Daha fazla hazırlamak isteyenler ölçüleri iki katına çıkarmayı da deneyebilir.
Pastacı kreması tarifinin ölçülerini 2 kat artırabilirsiniz ama kesinlikle küçültmenizi tavsiye etmiyorum. Size fazla geleceğini düşünüyorsanız tam ölçü alın ve soğuduktan sonra yarısını buzluğa koyun. Buzdolabı poşetinde veya hava almayan bir kapta dondurarak 3 aya kadar saklayabilirsiniz.
Dondurulmuş kremayı mikrodalgada oda sıcaklığına gelene kadar ısıtabilir ve kullanmadan hemen önce krema ve beyaz çikolatanın içine çırpabilirsiniz.
Pastacı kreması tarifini uygulayıp videodaki gibi yaparsanız hiç topaklanma olmuyor. Ancak bir sorun olursa ve topaklanırsa kremayı süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Süzgeciniz yoksa blenderdan geçirerek topaklanmalarını çıkarabilirsiniz.
Daha önce de söylediğim gibi aşağıda pandispanya ve ganaj tarifimi ve videolarımı paylaşıyorum. Yani pasta yapmamak için bahaneniz yok 🙂 Haydi bu hafta sonu mutfağa gidip size ve ailenize pasta yapalım! Herhangi bir sorunuz varsa, yorum bırakarak sormaktan çekinmeyin. En kısa sürede cevap vereceğim.
Pasta kreması videosunun açıklaması:
Ölçüleri ve malzemeleri videolardan sonra aşağıda bulabilirsiniz.
Çikolatalı ganaj video roman
Çikolatalı ganaj tarifi ►
Sade Pandispanya Video Roman
Normal pandispanya tarifi ►
Kakaolu pandispanya video roman
Kakaolu pandispanya tarifi ►
Ölçüler ve malzemeler aşağıda…
İçerik Tablosu
Pastacı kreması nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 5 yumurta sarısı 75 gr toz şeker 50 gr nişasta 500 ml süt 25 gr tereyağı 1-2 damla vanilya aroması 100 ml krema (yarım kutu süt kreması) 50 gr beyaz çikolata
Pastacı kreması nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Sütü bir tencereye alın, şekerin yarısını ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları çırpın, şekerin kalan yarısını ekleyin. Nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Nişastayı eklediğiniz yumurta sarısı yumuşayınca üzerine 1 yemek kaşığı sıcak sütü ilave edin ve topaklanmaması için hızlıca çırpın. Sertleşen (ılıyan) yumurta sarısını ocaktaki süte ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyu kremayı ocaktan alın, içine tereyağı ve vanilya aromasını ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Ara sıra karıştırarak kremayı soğutun. Soğuyunca koyulaşan ekşi kremayı kullanmadan önce süt kremasını ve eritilmiş beyaz çikolatayı topak kalmayacak şekilde çırpın. Hazırladığınız kremayı pastalarınızın üzerine kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]