Patates çorbası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugün benim için güzel ve yoğun bir gündü. Sizlere daha önce bahsettiğim aşçılık okulu bölümünden bol bol fotoğraf çektim. İlk konumuz mutfağa yeni başlayan ve nereden başlayacağını bilemeyenler için dilimleme ve doğrama teknikleri olacak.

Tabii dilimleme ve doğrama tekniklerine gelince sebze artıkları çok oluyordu. Çekimlerden sonra akşam yemeği için malzemelerin yarısını aldım 🙂

Patates çorbasına soğan eklemeden yaptığım ender çorbalardan biriydi. İlk başta yumuşak baharat olmadan yumuşak bırakmayı düşündüm ama tadına baktığımda çok yumuşaktı. Ben de hemen başka bir kapta baharatını hazırlayıp sebzeleri ekledim.

Soğuk kış günlerinde severek tüketeceğiniz pratik bir tarif.

Patates çorbası

Patates çorbası tarifi malzemeleri

    2 orta boy patates 2 orta boy havuç 4 diş sarımsak 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 litre su

Baharat için:

    2 yemek kaşığı un. 1 dolu yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı süt

Sosu hazırlamak için:

    3 yemek kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı margarin Yarım çay bardağı zeytinyağı

Patates çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tencereye küp küp patatesleri ve havuçları koyun. Sarımsak, zeytinyağı ve bezelyeyi ekleyip bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Başka bir tavada un ve tereyağını kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Hazırladığınız sebzelerin suyunu hazırladığınız baharatlara ilave edin, az gelirse suyu kaynatarak ekleyebilirsiniz. 2-3 dakika kaynattıktan sonra çorbayı rondodan geçirip tekrar kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağı ve kırmızıbiber tavada kavrulur ve çorbanın üzerine dökülür.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın