Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim, babamın en sevdiği tariflerden biri olan Yumurta Dolması, kendisini pek hatırlayamıyorum ama teyzem sayesinde tariflerini öğrenmeye başlıyorum.
Doldurulmuş yumurta da eskilerin bildiği herhangi bir yemeğin içine yapılabilecek lezzetli bir tariftir. En önemli nokta yumurtayı iyice kaynatmak, su kaynadıktan sonra 10 dakika sertleşmesi için yeterli oluyor.
Yumurtanın çatlamasını önlemek için suya sirke veya tuz da ekleyebilirsiniz. Maydanoz dışında farklı otlar ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Yumurtaları kızartırken önce dolu kısımlarını kızartırsanız pişirmek daha uygun olacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Doldurulmuş Yumurta Tarifi Malzemeler
- 6 adet yumurta, 10-15 dal maydanoz, 2 dilim bayat ekmek, tuz ve karabiber
Parça için:
- 1 yumurta 1 yemek kaşığı un
kızartma yağı
Doldurulmuş yumurta ile kızarmış patates nasıl yapılır?
6 adet yumurtayı haşlayıp soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Soyulmuş yumurtaları bir bıçak kullanarak ikiye bölün. Yumurta sarısını bir kaba alın. İki dilim ufalanmış ekmek, kıyılmış maydanoz ve yenibahar ekleyerek yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı, boşalttığınız yumurta akı ile eşit şekilde doldurun. Ayrılan yumurtayı bir kaba alıp bir çay kaşığı unu ekleyip çırpıyoruz. Doldurulmuş yumurtaları teker teker çırpılmış yumurtaya batırın ve kızgın yağda önce içini sonra diğer tarafını kızartın. Bir tabağa kağıt havlu serip üzerine kızarttığınız iç harcı alın. Servis tabağına sıvı yağ ile doldurup servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]