Patlıcan Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Patlıcanlı köfte tarifi için önce patlıcanı yıkayıp kurutuyoruz.

Suyu bir kaseye dökün ve tuz ve şeker ekleyerek karıştırın.

Patlıcanları çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde uzunlamasına kesin.

Kestiğimiz patlıcanları acı suyu çıksın diye tuzlu suda bekletiyoruz.

Eti bir kaseye alıyoruz

Soğan kabuklarını soyun ve soyun

Kıyılmış ete doğranmış soğanları ekliyoruz.

1 yumurta kırmak

Sarımsakları soyun ve dişleyin

Baharat ve galeta unu serpip elimizle yoğuruyoruz.

Bir tutam maydanozu ince ince serpin ve ekleyin.

Köftelere bir çay kaşığı şeker ve tuz ekleyin.

Köfteleri kenara alıyoruz

Patlıcanı sudan çıkarıp patlıcanın suyunu elimizle sıkmaya başlıyoruz ve kağıt havlu ile güzelce kurulıyoruz.

Bir tavaya sıvı yağ koyup patlıcanları pembeleşinceye kadar kızartın.

Kızarmış patlıcanları kağıt havluya alıyoruz.

Patlıcanı bir kaba alıp patlıcan büyüklüğünde köfteler yapıyoruz, köfteleri patlıcanın kısa kenarına koyup rulo gibi sarıyoruz.

Rulo şeklinde sardığımız patlıcanı direkt güveçte hazırlıyoruz.

Bütün patlıcanlara aynı işlemi yapıyoruz.

Kalan köftelerden top şeklinde köfteler yapıp güveçte düzenliyoruz.

Kiraz domatesleri dörde bölün ve köftelerin arasına yerleştirin.

Karabiber ekleyin

Bir kaseye bir çay kaşığı domates salçası koyun, su ekleyin ve karıştırın.

Bu karışımı köftelerin üzerine dökün.

Altın kahverengi olana kadar önceden ısıtılmış bir fırında pişirin

Patlıcanlı güveç köfteler hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın