Patlıcan Dolma – En Sevdiğim Yemek

Patlıcan dolması tarifi için kuru patlıcanları bir tencereye alıp üzerlerine kaynar su koyuyoruz.

Bu arada sıcak suyumuz her zaman hazır olacak.

Haşlanan patlıcanların suyunu döküp üzerine sıcak su ekleyip tekrar kaynatıyoruz.

Tekrar su döküp sıcak su koyup kaynatıyoruz.

Bunu suyu beş kez değiştirerek yapıyoruz.

patlıcanı çıkarın

Soğanları ve sarımsağı küp küp doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı toz şeker ve tuzu ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.

Biber salçası ve domates salçasını ekleyip karıştırın

2 su bardağı pirinci iyi suyu çıkana kadar yıkayıp soğana ekleyip hızlıca devam ediyoruz.

1-2 dk. bolca ısıtıyoruz, 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz, baharatları ekliyoruz ve pirinci pişmeye bırakıyoruz.

10 dakika çamur kaynatın, dinleniyoruz

Dinlenme çamurunu patlıcanın içine dolduruyoruz.

Patlıcanı kenarına, 1/2 cm kenarına kadar doldurmuyoruz. boşluk bırakıyoruz

Patlıcanın iki tarafını elimizle bastırıp yapıştırıyoruz.

Kuru patlıcanları tencereye yatay olarak dizin.

2 limonun suyunu sıkın ve harca ekleyin.

Geçmesi için çok sıcak su koyuyoruz ve üzerini porselen bir tabakla kapatıyoruz.

Patlıcan yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Tepside soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Patlıcanın içine kuru dolma hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın