Patlıcan turşusu (doldurma) nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Patlıcan Dolması, Patlıcan, Turşu, Reçel, Turşu
Çıkış tarihi: 10-25-2007
4 5 5 1
Annemin en sevdiği turşu, yapması zor olsa da buna değer!
patlıcan turşusu
Dersler
- 2 kg küçük patlıcan turşusu, 1 küçük baş lahana, 1 havuç, 3 kırmızı biber, 10-15 dal kereviz, 1 demet maydanoz, 1 çay bardağı sirke, 1 baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı şeker, 3-4 yaprak
İçerik Tablosu
Patlıcan turşusu (patlıcan dolması) tarifi nasıl yapılır?
Patlıcanı yıkayıp, sap ve uçlar için birer parmak kalacak şekilde bıçak ucuyla uzunlamasına (kesilen uçları ayırmadan) 4 eşit parçaya kesin. Kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar pişirin. Kaynama işlemi bitince bir kaseye üst üste koyup üzerlerine ağırlık koyun ve acı suyu gidene kadar 3-4 saat bekletin. Bu sırada lahana, biber, maydanoz, sarımsak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın. Havucu temizleyin ve küçük küpler halinde kesin. Tüm doğranmış malzemeleri karıştırın ve patlıcanın acı suyunu bırakan kısımlarını doldurun, kereviz sapıyla sarın ve bir kavanoza koyun. Turşu suyunu hazırlamak için kavanozun ne kadar su alacağını hesaplayın, bu suyun litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin, bu suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi suya ekleyin, turşuyu kaplayacak şekilde suyu dökün. Kavanozu sıkıca kapatın ve bir ay bekletin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]