Patlıcan musakka nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 17 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nila Tulum Türkiye 55 dakika, fırın yemekleri, fırında kıymalı musakka, fırında patlıcan yemeği, kıymalı patlıcan yemeği, patlıcan musakka, pratik yemekler, uzman tv, et yemekleri
14 3,5 5 1
Merhaba arkadaşlar ,
Yepyeni tarifler ve fotoğraflar yoğun bir hafta sonundan sonra oyalandı. Yorucu olduğu kadar eğlenceli ve lezzetli bir gün oldu 🙂 Çok yakında merak ettiğiniz birçok tarifin videosu sizlerle olacak.
Patlıcanlı musakka tarifine gelince patlıcanla yapılan her yemeğe bayılırım. Özellikle domates ve salça yönünden zengin olmalı, yanında erişteli pilav varsa afiyetle tüketmeyin.
Yaklaşan Kurban Bayramı için menümün hazırlıkları başladı, lütfen bekleyiniz..
yakında buluşacağız..
Aşk…
İçerik Tablosu
Patlıcanlı musakka için malzemeler
- 500 gr orta yağlı kıyma 4 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 4 adet yeşil biber (isteğe bağlı) 3 adet büyük boy domates 2 yemek kaşığı salça Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için) Kırmızı biber , karabiber ve yarısı tuz bir bardak sıcak su
Patlıcan musakka tarifi nasıl yapılır?
Soğanı soyun ve doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Domates ve biberleri küçük parçalar halinde kesin. Patlıcanı soyun ve küp veya çapraz dilimler halinde kesin. Soyulmuş patlıcanı tuzlu suya koyun ve 15-20 dakika bekletin. Patlıcanı süzün, kurutun ve kızartın. Kızaran patlıcanı borcam veya fırın tepsisine alıyoruz. Geniş bir teflon tavaya sıvı yağı, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı alıp orta ateşte 1-2 dakika kavuruyoruz. Ardından sırasıyla salçayı, biberi ve domatesi ekleyin. Biberler yumuşayınca kıymayı ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Suyunu çekince borcama aldığım patlıcanların üzerine yayın. Arzu ederseniz üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]