medyauzmani.com

patlıcan pirzolası tarifi


Patlıcan Örtüsü Tarifi Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • kızartma yağı)

kızarmış et.

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3 biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • zaatar

pilav

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • tuz

Patlıcan pirzola tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle tarifimize pilav ile başlayalım, tencereye yağı ekleyip ısıtalım. Yarım saat tuzlu suda beklettiğimiz pirinci yıkayıp süzelim ve tencereye ilave edelim.
  2. 5 dakika kavurduğumuz pirincin üzerine tereyağını ekleyip eriyene kadar kavurmaya devam edelim. Sıcak su ve tuzu ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Pişirdikten sonra bir kağıt havluyla örtün ve bir kapakla kapalı bırakın.
  4. Doğranmış soğanları soteleyip kavurmak için tencereye sıvı yağı ekleyelim. Biber, sarımsak ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Yarım saat kadar düdüklü tencerede başlattığımız etleri ekleyelim. Domatesleri ekleyip 10 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
  6. Patlıcanı soymak için tuzlu suda bekletin, kurutun ve kızartın.
  7. Patlıcanı tencereye yan yana koyun ve et sosunu ekleyin. Son olarak pirinci koyup patlıcanın ağzını kapatalım ve tencereyi servis tabağına ters çevirelim.

patlıcan kapağı tarifi

  • tatlı tarifi
  • Tarif ekle
  • Kapat
  • kek tarifleri
  • Patlıcan
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Sıcak Kestane Deniz Burgul pirinci

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın