Merhabalar Sevgili Dostlar,
Mevsimi bitmeden size efsane lezzetli bir börek tarifim var 😍 Fırından yükselen o muazzam koku, evi saran bir özlemle dolu. Her lokma, bir öncekinden daha güzel!
El açmasını aratmayacak kadar da çıtır çıtır.
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
:
-
3 adet yufka
3 adet orta boy patlıcan
1 adet iri kapya biber
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
tuz ve karabiber
sosu için:
-
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üstü için:
-
1 adet yumurtanın sarısı
Susam
Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Domatesinde kabuklarını soyun doğrayın.
Doğradığınız patlıcanları tuzlu ılık suda 10 dakika kadar dinlendirin.
Sırasıyla soğanı, biberleri kavurun. Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
Patlıcanları, tuzunu ve biberini ekleyin, domatesi de biraz kavurduktan sonra suyunu ekleyerek patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen iç harcı soğuması için kenara alın. Sos malzemelerini çırpın.
Yufkayı yayın sosu sürün ve kare olacak şekilde kenardan ortaya doğru katlayın.
Patlıcanlı harcın üçte birini şerit olacak şekilde yayın. Yufkayı rulo yapın ve dilimleyin. Fırın tepsisine dizin.
Kalan sostan üstlerine sürün. Yumurta sarısı sürdükten sonra susamı serpin ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]