Pesto Soslu Ekmek – En Sevdiğim Yemekler

Hamur için olan malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edelim, 10 dakika dinlendirip hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım.

Pesto sosunu üzerine yayın ve istenirse parmesan peyniri serpin.

Her bir dikdörtgeni uzun bir rulo haline getirelim (kek gibi) yağlı kağıda sarıp buzdolabında 20 dakika bekletelim bu sonraki adımda bölmeyi kolaylaştıracaktır.

Buzdolabında beklettikten sonra ruloları çıkarıp uzunlamasına ortadan ikiye keselim.

Öyleyse onları örgü gibi örelim. Tüm katmanları yukarı bakacak şekilde yapmayı unutmayın.

Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım ve son 45 dakika mayalanmaya bırakalım.

Son olarak yumurtaları koyup 190 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın