Peynirli Erişte ve Frenk Üzümü Kompostosu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Expert TV ile çekim yaptıktan sonra IKEA’ya gidip biraz alışveriş yaptım. Bu küçük kusurlu veya teşhir ürünlerinin satıldığı reyona uğradığımda uzun zamandır istediğim kupaların orada beni beklediğini gördüm.

Noodle deyince akan sular duruyor, kendime bir kase yapsam bile her türlü lezzeti yemeğe hatta fırınlara katmadan ve bitirene kadar yemeden edemiyorum.

peynir ve ceviz ile erişte

Sizler için olduğu kadar makarna ile de içmekten her zaman keyif aldığım siyah üzüm kompostosu tarifi yazdım. Aşk…

Frenk üzümü kompostosu

Peynirli erişte ve siyah üzüm kompostosu için malzemeler

1 su bardağı kıyılmış ceviz
¾ paket köy eriştesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
maydanoz

için hazırlık:

Erişteleri atmadan önce bir tencerede su kaynatın ve zeytinyağı ve tuz ekleyin. Makarnaları kaynayan suya atın ve 6-7 dakika haşlayın. Pişen şehriyelerin suyunu süzüp servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, ceviz ve beyaz peynir ile servis edilir.

Frenk üzümü kompostosu

Peynirli erişte ve siyah üzüm kompostosu için malzemeler

1 kilo siyah üzüm
2 su bardağı şeker
2 litre
1 çubuk tarçın
3 kuru karanfil

yapılışı:

Üzümleri ayıklayıp 2 su ile yıkayın. Büyük bir tencereye su, şeker, tarçın ve meyveleri koyun ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Kompostoyu orta ateşte 15-20 dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince süzün ve taneleri süzgeçte ezerek süzün. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın