Pırasa Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Pırasa çorbası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 18 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… 30 Dakikalık Türk Nilay Tulum, Kış Çorbası, Patates Pırasa Çorbası, Pırasa Çorbası, Pırasa Çorbası, Pratik Sebze Çorbası, Sebze Çorbası, Süzme Pırasa Çorbası, Güveç

21 4.05 5 1

Kendimi biraz daha iyi hissedince 3 gün sonra zeytinyağında pırasa yapmak için mutfağa gittim. Dolapta pırasa vardı ama havuç yoktu, benim gibi pişmiş havucu seven biri için havuç yoksa pırasa anlamsız. Pazara gidecek havamda değilim tabii ki.

Zaten zor olan burnumu açar umuduyla pırasa çorbası yapmaya karar verdim. Kısa sürede hazırlanan sağlıklı, kıvamlı bir çorba oldu.

Önümüzdeki günlerde çok şey başaracağım gibi görünüyor. Servis ederken yaptığınız gibi üzerine az miktarda baharatlı zeytinyağı gezdirirseniz daha şık duracaktır.

Aşk…

Pırasa çorbası tarifi malzemeleri

    5-6 adet temizlenmiş pırasa 2 orta boy patates 1 orta boy kuru soğan 1 litre et veya tavuk suyu (1 litre su + 1 tavuk suyu) 1 Türk kahvesi ½ su bardağı sıvı yağ

Pırasa çorbası tarifi nasıl yapılır?

Temiz, temiz pırasaları ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp arpacık soğanlarla birlikte tencereye alın. Bitkisel yağı ekleyin ve arpacık ve soğanlar yumuşayıp dağılana kadar 5-6 dakika soteleyin. Soyulmuş ve ince doğranmış patatesleri arpacık soğanlara ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Tencereye sıcak su ve tavuk suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 12-13 dakika pişirin. Kızaran sebzeler rondodan geçirilir ve sıcak olarak servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın