Pırasa ve kabak çorbası

Bal kabağı çorbası tarifi için malzemeler

  • 2 arpacık
  • 1 dilim kabak
  • 1 patates
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • yarım bardak süt

Kabak pırasa çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Arpacık soğanları doğrayın ve zeytinyağında kızartın. Ardından soyulmuş ve doğranmış balkabağını ekleyip kavurun.
  2. Patatesleri soyup doğrayın, ekleyin ve hep birlikte 2 dakika soteleyin.
  3. Üzerine biraz sıcak su ilave edelim ve kabaklar yumuşayana kadar pişirelim, üzerine çok su koymayın, koyu olursa açması kolay ama bol su şifa gibi duruyor. 🙂
  4. Kıvam alınca blenderdan geçirip tuz ve diğer baharatları ekleyelim.
  5. Yarım çay bardağı sütü (badem sütü, hindistan cevizi sütü, normal süt) ekleyelim ve koyu olursa biraz sıcak su ilave edip 15 dakika pişmeye bırakalım. Çorbamız hazır afiyet olsun.

Resimli kabak çorbası tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın