Pratik Bayram Tatlısı – Leziz Yemeklerim

Hazırlanması kolay çok lezzetli bayram tatlısı yapıyoruz

Bir kabın içine oda sıcaklığına gelmiş margarin veya tereyağını alıyoruz

Üzerine sıvıyağ, süt,irmik kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırıyoruz

Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz

Hamurdan 20 beze elde edip yuvarlıyoruz

Cevizi iri parçalar halinde döküyoruz ve içine kavrulmuş kadayıf ilave edip karıştırıyoruz

Hamuru avuç içinde açıp içine ceviz koyup kapatıyoruz

Hamuru süzgece bastırıp şekilde almasını sağlıyoruz

Bir tencereye 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su ve çeyrek limon alıp karıştırıyoruz

Tencereye ocağa alıp kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatıyoruz

Şerbeti soğumaya bırakıyoruz

Yaptığımız tatlıları tepsiye diziyoruz

175 C kızarana kadar pişiriyoruz

Sıcak sıcak tepsiden alıp borcama diziyoruz

İyice soğumuş olan Şerbeti sıcak tatlının üzerine döküyoruz

Yeşil fıstık tozu ile süslüyoruz

Pratik Bayram Tatlısı hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın