Pratik etli ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kastamonu yöresine ait bir yemektir aslında hamur elde açılır ama Asuman annem genelde yufka ile yapardı. Yani bir nevi pasta gibi. Hem kolay hem de çok lezzetli… Etli ve etli yemekleri sevmediğim için peynir istedim ve bana peynir yaptı 🙂

Tarifin resimli anlatımını okumak için tıklayarak kıymalı ve peynirli dolma ile hamurun nasıl katlanıp pişirildiğini görebilirsiniz.

Köfte tarifi için malzemeler

    5 adet hamur, tereyağ

Doğranmış malzemeler:

    300 gr kıyılmış 1/2 demet maydanoz 1 kuru soğan karabiber tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1-2 su bardağı su

Peynir malzemeleri:

    100 gram maydanoz lor peyniri

Et pişirmek için pratik bir tarif nasıl yapılır?

Hamuru 4’e bölün ve kenara alın. Rendelenmiş soğanı kıyma ve su ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırlanan iç harcı bir veya iki yufkanın üzerine ince bir tabaka halinde yayın, önce kenarlarını sonra kalın, ince ucunu son harf gibi kapatın. Hamur ve malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Yufkayı teflon tavada veya sac üzerinde pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.

Cheesecake yapımında da aynı işlemler geçerlidir.

Not: Kıymayı biraz sulu yapmalıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın