medyauzmani.com

Pratik Karpuz ve Çilekli Dondurma – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,
Öncelikle 2014 YAZ ALERJİ FESTİVALLERİ hepimize KUTLU OLSUN 🙂 Tatilden döndüğümden beri alerjilerle uğraşıyorum. Doktor alerji ilacı ve antibiyotik tedavisi uyguluyordu ama antibiyotikler biter bitmez alerji bir anda pik yaptı. Dün yine doktora gittik bu sefer tek iğne verdiler. İyileşiyor ama hafif bir baş ağrısı ve öksürük devam ediyor.

Gerçekten de tam anlamıyla üzerime birikmişken ve alerjim nedeniyle başımı kaldıramazken aldığım ilaçlar beni uyuttu ve bu da durumumu perişan etti 🙂 Umarım bu durumdan bir an önce kurtulurum.

Ne kadar iş yaparsam yapayım çalışan bir tarif paylaşmaya karar verdim çünkü blog yazmıyorken hiçbir şey yapmıyormuşum gibi hissediyorum.

Sorbe (daha ince dokulu), granita (daha kristalli dokulu), meyveli smoothie, meyveli dondurma dediğiniz ne olursa olsun, basit ve lezzetli bir tarif.
Karpuz artıklarını yemekten hoşlanmıyorsanız, soğuk tatlıları buzdolabına koymak yerine kendi başınıza veya sevdiğiniz meyvelerle yapabilirsiniz.

Meyvenin tatlılığına göre şeker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. Formuna önem verenler şekersiz olarak hazırlayıp ara öğünlerde yoğurtla tüketebilirler.

Daha fazla kuru meyve için biberi bir miktar şeker ve sudan oluşan bir şerbette kaynatıp bu şerbeti meyveye ekleyip karıştırdıktan sonra farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Aşk..

Karpuzlu ve Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

    250 gram çilek 250 gram karpuz 1 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı limon suyu

Pratik karpuzlu ve çilekli dondurma tarifi nasıl yapılır?

Çileklerin saplarını ayırıp bol su ile yıkayın. Karpuzu dilimler halinde kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Meyveleri bir mutfak robotu veya blender kasesine yerleştirin. Meyveye limon suyu ve bir çay bardağı toz şeker ekleyip blenderdan geçirin. Meyvede herhangi bir pürüz kalmayınca ve şeker eriyince düz, geniş bir kaba yayın ve buzluğa kaldırın. Dondurulmuş meyve püresini bir çatal yardımıyla uçlarından ortasına doğru ezerek kristalleşmesini sağlayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra tekrar çatalla ezip dondurma kaşığıyla bardaklara bölerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın