Bu tarifi 5-6 kişi aile içi ya da küçük bir arkadaş topluluğuya yapacağınız yılbaşı kutlamalarınızda kullanmanız için hazırladım.😍
1 tavuk 2-3 çeşit meze ve 1 bütün tavukla mükellef bir sofra hazırlayabilirsiniz. Daha kalabalık sofralar için ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz.
Meze ve diğer önerilerime aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Yılbaşı sofraları için 10 ana yemek tarifi
Yılbaşı sofraları için 10 ara sıcak tarifi
Yılbaşı sofraları için 10 klasik meze tarifi
Yılbaşı sofraları için 10 tatlı tarifi
İçerik Tablosu
Pratik Kestaneli İç Pilav Tarifi Tarifi İçin Malzemeler
-
1 adet orta boy kuru soğanın yarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük su bardağı pirinç
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 su bardağı pişmiş kestane
Tarçın
yenibahar
tuz
karabiber
Pratik Kestaneli İç Pilav Tarifi Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinçleri yıkayın yarım saat ılık tuzlu suda dinlendirin.
Soğanları ince ince yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Biraz tuz ekleyip soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavurduğunuz soğanlara dolmalık fıstığı ekleyin ve çok renk almayacak şekilde kavurun. Pirinci de ekleyerek kavurun.
Kuş üzümünü ve suyunu ekleyin.
Tarçın, yenibahar, tuz, karabiberi ve kestaneyi de ekleyerek karıştırın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Kapağı kapalı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]