Ramazan Tatlısı – Leziz Yemeklerim

Ramazan için servis yapabileceğiniz çok hafif bir tatlı yapıyoruz

Bir kabın içine 4 yumurta ve bir su bardağı şeker ilave edip krema kıvamına gelene kadar mixserle çırpıyoruz

1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam ediyoruz

Mixseri bırakıp 1 su bardağı un,1 su bardağı irmik,1 çay kaşığı karbonat,1 çay bardağı dövülmüş ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilya ilave edip güzelce karıştırıyoruz

Yağlanmış tepsiye döküp 180 C kızarana kadar pişiriyoruz

Bu arada kek harcı pişerken bir tencereye şeker, su, portakal suyu alıp kaynamaya bırakıyoruz

İki dilim limon koyup, kaynamaya başlayınca 15 dk  kısık ateşte pişiriyoruz

Pişen kek harcı iyice soğuyacak ılık olan şerbet bir kepçe yardımıyla dökülecek

iki saat kadar dinlenmeye bırakıp , daha sonra kare dilimlere keserek servis yapıyoruz

Ramazan tatlısı hazırAfiyet olsun

Arzuya göre üzerine hindistan cevizi,veya yeşil fıstık tozu serpiyoruz

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın