İşte Nubira’dan yeni ve lezzetli bir tarif daha. Nubira’yı bonfileli sıcacık budak salatasında uzun uzadıya anlatmıştım. Samosa, ana vurgusu patates püresi ve taze baharat olan, ancak istenirse tavuk ve et ile de tatlandırılabilen Hint usulü bir sebze pankeki. Aslında maskot krakerlerimize benziyor. Dilerseniz puro gibi de sarabilirsiniz. Tatlı ve ekşi sos gibi farklı ve lezzetli soslarla servis edebileceğiniz gibi taze sebzelerle de servis edebilirsiniz.
Tarifi samosa
Nupera’ya tekrar gitmek, o leziz yemekleri tatmak ve harika şefleriyle sohbet etmek için sabırsızlanıyorum 🙂
Tarifi samosa
Son olarak TürkMax kanalında yayınlanan “Her Şey Tadında” programının görüntülerini ekledim. Aşk…
Tarifler.net.tr Vimeo’da kitchensirlari tarafından Turkmax Herşey Lezzetler’de.
İçerik Tablosu
Samosa tarifi malzemeleri ve tatlı ekşi sos
100 gram taze patates
20 gram haşlanmış bezelye
1 yeşil soğan
5 gram köri ezmesi
5 gram taze kişniş
1 parça hamur
tuz biber
30 gr tatlı ve ekşi sos
Ekşi ve tatlı soslu samosa nasıl yapılır, bir tarif?
Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine ince kıyılmış kişniş ve yeşil soğanı ekleyin. Köri ezmesini ve haşlanmış bezelyeyi de ekliyoruz. 7 cm lik şeritler halinde kestiğimiz yufkanın içine doldurup üçgen şeklinde katlıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
Tatlı Ekşi Sos Malzemeler:
500 ml Sirke
200 gram tatlı
10 gram tereyağı
1 adet kapya biber
10 ml soya sen
2 diş sarımsak
10 gram pul biber
8 gram nişasta
Tatlı ve ekşi sos yapın:
Sirkeyi kaynatın ve kapya biberi atın. Yaklaşık üçte ikisini ezdikten sonra bir diş sarımsağı ince ince doğrayın ve acı biber, şeker, tereyağı ve soya sosu ekleyin. Tekrar kaynattıktan sonra 20 ml. Soğuk suda erittiğimiz nişastayı ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]