medyauzmani.com

Sarımsaklı tavuk ve peksimet – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugünlerde çok yoğun ve yorucu günler geçiriyorum çünkü her şeyi aynı anda yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi ev dekorasyonu sayfasına çok aşinayım ve bu durum evimin dekorasyonunda yapmak istediğim değişiklikleri beraberinde getirdi. Şimdi önümde daha çok iş var. Örneğin oturma odası dekorasyonu ile ilgili yazımı düzenlerken oturma odasını değiştirmeye başlamam beni hem zihnen hem de bedenen yormuştu. Ancak salonun bittiğini, rahatladığımı söyleyince çatı katı aramaya başladım ve fotoğraf stüdyomu kurmuş olduğum çatı katı gözüme ilişti. (İşte, bu dekorasyon işine katılır mısın :))

Etrafta koşuşturduğumdan ve akşam yemeğine yetişmek için acele ettiğimden bahsetmiyorum bile. Bu gibi ekstrem durumlarda yapabileceğiniz mükemmel bir tarif veriyorum. Fırında yapıldığı için yağsız ve pamuk gibi oluyor, tavuğu da sarımsaklı aromasıyla güzel oluyor. Eğer galeta unu yoksa ve evinizde galeta unu varsa ezerek veya rondodan geçirerek kullanabilirsiniz. Bir gün önceden yapıp ertesi gün pişirebilirsiniz.

Müjdelerimi istiyorum.. Perşembe günü Ev Dekorasyonu bölümümüz yayında olacak, lütfen bekleyiniz. Aşk…

Fırında peksimet tavuk

Fırında Ekmek Kırıntıları ve Sarımsaklı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

    8-10 tavuk kanadı 1 su bardağı galeta unu 100 gr tereyağı 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 8-10 dal maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Ekmek Kırıntıları ve Sarımsaklı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir tabakta galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozu karıştırın. Teflon tavada yağı eritin, ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra altını kapatın. Yağ ısınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp iyice karıştırın, tavuğu bu karışıma batırıp hafif yağladığımız tepsiye dizip fırını 175 dereceye ayarlayıp 30 dakika pişirin. Servis yaparken garnitür olarak patates püresi ve pilav kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın