medyauzmani.com

Turşu – En Sevdiğim Yemek

Genelde yazın yaptığım bu sıra dışı salatalık turşusunu bu sefer salatalığın en güzel olduğu kış aylarında yaptım, denemenizi tavsiye ederim.

Bu salatayı yaparken soymadığımız için salatalıkları güzelce masaj yaparak yıkıyoruz.

Salatalıklarımızı yıkadıktan sonra halka halka kesiyoruz.

Bir tatlı kaşığı tuz ile karıştırıp bir kaba alıp ara ara karıştırıyoruz.

İki saat süzgeçte sulanıyorlar ve su alttan geliyor ve suyun çıkmasını bekliyoruz. Harika bir meyve suyu bırakıyor ve iki saat sonra salatalıkları bir karıştırma kabına alıyoruz.

Tuzu yıkamamıza gerek yok, sulandığı için tuzu yok. Ayrıca bu tarifi anlattığım herkes salatalıkların yumuşayacağını düşünüyor, tam tersine suyunu kaybettikleri için acı ve tuhaf oluyorlar.

Evet işlemden sonra yapılan iş lezzetli, bunun için bir kaşık nar suyu, iki kaşık limon, iki ya da üç kaşık zeytinyağı (ekstra zeytinyağı ile çok lezzetli oluyor), beş ya da altı. karanfil ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı dolusu karabiber, 1 tatlı kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı sumak. Bir kaşık pulbiber ekleyip (çok baharat sevmiyorsanız bir kaşık tuz da kullanabilirsiniz. Pişirirken daha iyi. Biraz sıcak) ve karıştırıyoruz.

(Baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Bir dahaki sefere zerdeçal eklemeyi düşünüyorum. Rengi ve tadı çok güzel olur diye düşünüyorum. Faydalarını çok fazla anlatmama gerek yok.

İşte çok güzel ve farklı bir salata tarifi; Öğle yemeği veya yaz aylarında yemek yerine yediğim bu yeni ve lezzetli tarifleri çay saatinde, kek veya salata ve tatlılarla birlikte yiyebiliriz.

Yapan arkadaşlara şimdiden başarılar. 🌸

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın