Sıcak Kestane Deniz Burgul pirinci


Kestane Pirinçli Bulgur Baharatlı Siyez Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 küçük su bardağı siyez bulgur
  • 1 soğan
  • 3 harici sarımsak
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İki su bardağı su ve iki çay kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker, yenibahar tozu, kırmızı biber, karabiber, kuru nane
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü
  • 16-17 haşlanmış kestane
  • Bir tutam dereotu ve maydanoz

kestane için

  • 2 yemek kaşığı yağ

Kestane siyez ve bulgur tarifi ile baharatlı pilav nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bulguru ılık suda yıkayalım, süzüp kenara alalım ve yağı tavaya alalım. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı koyup bir dakika kavuralım, salçayı ekleyip karıştıralım.
  2. Fıstık ve kuş üzümü koyup karıştıralım, yıkanmış bulguru ekleyip karıştıralım, sıcak su verelim. Kaynayınca ocağın altını kısıp tuz ve baharatları serpip karıştıralım.
  3. Diğer taraftan kestaneleri yağda birkaç dakika kısık ateşte kızartın ve ekleyin.
  4. Suyu çekildiğinde kıyılmış dereotu, maydanozu ekleyip karıştıralım, kağıt havlu koyup demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Bulgur bulgurlu baharatlı kestane pilavı tarifi

  • sıcak
  • tatlı tarifi
  • bulgur tahılı
  • kestane
  • kek tarifleri
  • pilav
  • siyez
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Cennet elması kurutma tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın