Söğüş dana eti – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Söğüşlere pek düşkün değilim ama kim bilir, dana söğüşler aslında harika bir meze. Tabii ki benim gibi diyet yapan ve çok çalışan kişiler için meze yerine pratik bir öğün olarak yenebilir.

Birkaç yıl önce bana et yemeyi sevdiğimi söyleselerdi, hadi derdim.

Hâlâ ciğer ve beyin yiyemesem de hükümlü pişiriyorum. Aşağıdaki tarif sakatat severlere hitap edecek.

Aşk…

Soğuk dana eti tarifi için malzemeler

    300 gram jambon 1 küçük soğan 2-3 dal maydanoz 1-2 diş kuru karanfil 1 defne yaprağı 7 su bardağı su, tuz ve karabiber

Soğuk dana eti tarifi nasıl yapılır?

Dana etini tek parça olarak yıkayıp tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca kalan tüm malzemeleri ekleyip ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen eti temiz bir bezle kurulayın. Mutfak masasının üzerine temiz bir tülbent koyun, pişen eti bu beze sarın ve üzerine ağırlık koyarak servis yapana kadar bekletin. (minimum 3-4 saat) Tülbentten çıkarıp ince dilimler halinde kesin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın