Soslu kavrulmuş kabak malzemeleri
- 2 büyük kabak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
üzerine:
- sarımsaklı yoğurt
Sosu hazırlamak için:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet yeşil biber (acı biber dahil)
- 1 kırmızı biber
- 1 büyük domates
- tuz
Soslu kavrulmuş kabak sosu nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yarım ay şeklinde doğranmış kabakları zeytinyağında kızartın ve tuz ekleyin; Yumuşayıp pişince altı kapatılır.
- Sos için doğranmış kırmızı ve yeşil biberler zeytinyağında kavrulur, kabukları soyulup doğranmış domatesler ilave edilir; Tuz eklenir.
- Domates suyu emilene kadar pişirin.
- Servis tabağına aldığımız kabakların üzerine önce sarımsaklı yoğurt, ardından sosu dökün; Biber serpin, servis yapın ve yemeğinizin tadını çıkarın.
Resimlerle kavrulmuş kabak tarifi
Soslu kabak haberi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]