Tahinli cevizli ekmek salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın son tarifi, bayat ekmeğinizin tadına varabileceğiniz lezzetli bir salata ve meze karışımı. Evde ve özellikle mutfakta en çok önemsediğim şey yemeği israf etmemek. Bu nedenle eskiyen ya da geride kalan her şeyi yeni bir şeyler yaparak değerlendirmeye çalışıyorum.

Tahinli ve cevizli bu bayat ekmek salatası da evde bayat ekmeğin stokunu yapabileceğiniz harika bir tarif. Geçen gün sizlerle paylaştığım irmikli köfte tarifinin yanına çok yakıştığını söyleyeyim 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

bayat tahinli cevizli ekmek salatası tarifi malzemeler

    1,5 çay bardağı tahin 1,5 su bardağı bayat galeta unu (elle ufalanmış) 1 limonun suyu 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz (ince çekilmiş) Uçlu kimyon tuzu 1 tatlı kaşığı 1 kahve bardağı su

serviste:

    Zeytinyağı, kırmızı biber tozu, maydanoz yaprağı

Tahinli cevizli bayat ekmek salatası nasıl yapılır?

Ufalanmış ekmekleri karıştırma kabına alın. Azar azar su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Ekmeğe limon suyu, tahin, ceviz içi, tuz ve kimyon ekleyin. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırın. Zeytinyağına kırmızı biberi ekleyin ve orta ateşte biraz ısıtın. Hazırladığınız ekmek salatasını servis tabağına alın ve üzerini düzeltin. Maydanoz yaprakları ile süsleyin ve biraz biber yağı ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın