Tahinli cevizli kuruyemiş – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Havaların iş kadar yorucu olduğu bir haftanın daha sonuna yaklaşıyoruz. Böyle bir haftayı kapatmak için özellikle kış mevsimine çok yakışan bu lezzetli cupcakeleri sizlerle paylaşmaya karar verdim. Ekşi maya ile mutfakta yapamayacağınız çok az şey var. Hamur yoğrulup mayalandıktan sonra içine ne katacağınız veya nasıl şekillendireceğiniz tamamen damak tadınıza ve zevkinize kalmış.

Bu kekler için hamur harika. Daha önce hiç maya ve kabartma tozunu aynı anda kullanmadım. Canım annemin tarifi öyleydi ki, hamurun içinde yoğurt, tereyağı ve sıvı yağ olduğu düşünülürse, bu kadar ağır bir hamuru kabartmak için kullanılması gayet doğal.

Muffin hamurundan ortalama 8-10 adet yuvarlak ekmek çıkıyor. Sizde bizim gibi rulo yapıp ortadan ikiye kesebilir ve keklerden yarım daire yapabilirsiniz. Bence böylesi daha iyi 🙂

Hamuru yoğururken unu bardak bardak eklemeyi unutmayın ve kıvamını kontrol edin. Hepsini bir anda eklemeye çalışmaktansa azar azar eklemek ve kontrol altına almak çok daha kolay ve daha az zahmetli.

Size bir sır vereyim, bu kurabiyeleri hemen yemektense bir gün dinlendikten sonra yemeyi seviyorum.

Gerçekten eğlenceli bir hafta sonu geçirin…

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Tahinli cevizli muffin tarifi için malzemeler

    7,5 su bardağı un + işlenen un 3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt 1 su bardağı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 paket instant maya + 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tozşeker şeker 1 kaşık biraz tuz

içeri:

    1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı ceviz içi (rondoda çekilmiş) 2 su bardağı tahin

Tahinli ve cevizli çörek işlenen modları?

Mayayı bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı şeker ve ılık suyu ekleyip karıştırın. 1-2 dakika bekleyin. Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Ilık eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, süt, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın. 2 su bardağı unu ekleyin, suyun içindeki köpüren mayayı ekleyin ve ortalama 5,5 su bardağı un ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğurun. (Bir su bardağı un eklerseniz tutması daha kolay olur. Toplanan hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahına alın ve 3-4 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıp üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın. •Ilık bir yerde bir saat kadar mayalandırılırken ceviz ve tahini ilave edip toz şekeri derin bir kapta karıştırıp kenarda bekletin ve ekşi mayadan portakal büyüklüğünde toplar alıp yassılaştırın. un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla orta boy tepsiye dizin.Hamuru az yağ ile yağlayıp tahin ve fındık harcı ile yuvarlayın.Hamur gibi yuvarlayın Güller İsterseniz 2’şer 5’er kişilik kalın dilimler halinde kesin. 3 parmak resimdeki gibi.Hazırladığınız kekleri 2 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin,üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.180 derece fırında 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. , ılık veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın